Yritin lauantaina juosta Hassen puolimaratonia Helsingissä. En päässyt alkua pidemmälle kun kompastuin noin 5 km kohdalla ja lensin rähmälleni asfaltille. Osuin sopivasti koiranläjään. Olin juuri jutellut jonkun minulle ennalta tuntemattoman mieshenkilön kanssa ja hän näki komean kompastumiseni. Hän myös auttoi minut jaloilleni kun jäin istumaan asfaltille katselemaan käsiäni. Oikeaan ranteeseen tuli verisiä ruhjeita, vasemman keskisormen ja nimettömän nivelet turposivat niin ettei sormia voi taivuttaa ja sormukset ovat jumissa sormessa. Vasen polvi kärsi myös vaurioita. Kävelin takaisin lähtö/maali-alueelle, kävin suihkussa ja lähdin kotiin. Yläkroppani oli aivan koiran eritteessä.

Olisin ehkä voinut kuitenkin jatkaa matkaa. Polvi kärsi vähiten vaurioita mutta kaatumisen jälkeen molempia käsiä särki kyynärpäihin asti ja olo oli epämiellyttävä koiranläjään osumisen vuoksi. Harmitti aivan hirveästi kun noin pääsi käymään.

Juoksusää ja keli olisi ollut aivan loistava. Juoksin trikoissa, pitkähihaisessa paidassa ja Dobsomin liivissä, shortsit olisivat riittäneet. Lämpötila oli noin 7-8 °C. Hyvä tietää jatkossa.

Vasen käsi on edelleen lähes käyttökelvoton.

Toipumista odotellessa.

toipilas.jpg

Ref: H Schjerfbeck